1/2 om 1/2 4 halve of 2 hele broden
INGREDIËNTEN
560 gram bloem
560 gram volkorenmeel
1 1/2 - 2 eetlepels droge gist ( naar behoefte)
2 - 4 eetlepels gluten (naar behoefte)
6 eetlepels broodcreme
3 theelepels mout
2 theelepes basterd
50 gram boter
5 theelepels zout
630 - 640 gram lauw water
--------------------------------------------------------------------
Meng alle ingredienten ca. 10 minuten in de mengmachine.
Daarna met de afkneden tot een soepel deeg.
Verdelen in 4 gelijke stukken van ca. 490-500 gram ( of 2 gelijke stukken voor 2 hele broden.
Opbollen en in de rijskast 10 tot 15 minuten laten rijzen ( rijstkast temp.25 - 30 graden)
Daarna oppunten.
Ca. 15 tot 20 minuten puntrijs.
Bussen invetten met zonnebloem olie.
Broden opmaken en de bussen plaatsen.
Busrijs ca. 45 - 60 minuten.
Bespuiten met water voor stoom in de oven.
Oven voorverwarmen op 230 graden en afbakken op 200 graden.
Baktijd ca. 30 - 35 minuten.
Na het bakken de broden direct lossen, en evetueel bestrijken met wieks of water.
Hoi Peter mag ik je vragen waar je broodcreme vandaan haalt? en wat wieks is?wiekse witte(bier?)
BeantwoordenVerwijderenO sorry peter heb je blog toegevoegd aan de reader en toen kwam ik je uitleg over wieks tegen. ;-)
BeantwoordenVerwijderen