donderdag 7 januari 2010

moscovische tulband of ca. 24 moscovietjs


INGREDIËNTEN
6 dooiers
125 gram melissuiker VETVRIJ
10 gram citroenrasp
-----------------------------------------------
4 eiwitten
25 gram melissuiker VETVRIJ
-----------------------------------------------
150 gram bloem
100 gram boter ( haksel )
-----------------------------------------------
100 gram potpouri = 30 gram krenten en 70 gram rozijnen.
-----------------------------------------------
1 dooier met de suiker luchtig kloppen.

2 eiwitten met de suiker luchtig kloppen.

3 dooiers door de eiwit spatelen.

4 bloem + de gehakte boter doorspatelen.

5 tenslotte de potouri doorspatelen.

De tulbandvorm of de kleine vormjes met boter besmeren.
De tulbandvorm vullen of de vormjes met een lepel vullen.

Oven temperatuur tulband ca. 160 graden , baktijd ca. 60 minuten.
Oven temperatuur moscovietjes ca. 200 graden , baktijd ca. 10-12 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten