INGREDIËNTEN
500 gram bloem
1 blokje bakkersgist = 1 eetlepel droge gist
1/8 liter melk = 125 gram
180 gram boter
1 snufje zout
100 gram suiker
1 eigeel
2 hele eieren
----------------------------------------------------------------
VULLING
350 gram gemengde gedroogde vruchten, bijvoorbeeld mango's, abrikozen, papaja's, cranberry's, rozijnen enz.
50 ml. witte rum
-----------------------------------------------------------------------------------------
De gedroogde vruchten eventueel naar behoefte in kleine stukken snijden en ca. 1 uur in de rum laten weken en af en toe doorroeren.
Bloem in een kom doen, in het midden een kuiltje maken. De gist met de melk door elkaar roeren en in het kuiltje gieten. Met iets bloem vermengen en afgedekt ca. 20 minuten laten rijzen. De resterende ingrediënten erbij doen en met een deegmenger tot een dun gistdeeg verwerken .
Op een warme plek of rijskast tot het dubbele volume laten rijzen. ( ca. 60 minuten )
De uitgelekte gedroogde vruchten met het vocht bij het deeg doen, voorzichtig erdoorheen mengen en in de ingevette tulband doen en glad stijken.
Nogmaals ca. 15 minuten laten rijzen en bij 175 graden in 50 minuten afbakken.
Na afkoeling met poedersuiker bestrooien.
bron : naar een recept van kaiserbakvormen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten