INGREDIËNTEN
300 gram bloem ( ca. 75 gr. extra bloem, dit hangt af van de grote van de eieren)
7 gram droge gist
7 gram zout
3 eieren
60 gram lauwe melk
40 gram suiker
100 gram zachte boter
extra 1 ei , voor strijksel
Het deeg is erg plakkerig.
Meng alle ingredienten met de kneedmachiene ca. 15 minuten tot een mooi deeg.
Kneed het nog even met de hand na en vorm er 8 bolletjes van,waarvan 1 bolletje iets groter.
Plaats de bolletje in een met bakpapier beklede springvorm ca. 23 cm. De grootste in het midden. Laat de bolletjes nu +/- 1 uur rijzen en bestrijk ze dan met ei en laat ze dan verder rijzen ca. 1 tot 2 uur. Ovenrijs kan nog heel veel zijn.
Verwarm de oven op 190 graden en bak daarna af op 160 graden in ca. 20 tot 30 minuten .
Kleur : goudbruin.
Het deeg kan na kneding ook een nacht in de koelkast bewaard worden.
De werkwijze is dan als volgt: het deeg uit de koelkast halen en hier direct bolletje van vormen.
plaats de bolletjes in de bakvorm en strijk ze met ei , nu ca. 1 1/2 laten rijzen en als eerder vermeld afbakken.
Bron: een samenvoeging van 2 omschrijvingen op het bakkersforum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten