zaterdag 27 maart 2010

GRUTTE PIER BÔLE






Ingrediënten:
175 gram volkorenmeel
100 gram semolinameel
100 gram roggemeel
165 gram tarwebloem
10 gram zout
7 gram droge gist (1 eetlepel)
1 theelepel basterdsuiker
1 eetlepel gluten
1 eetlepel broodverbetermiddel
25 gram boter
290 gram lauw water

Doe alle ingrediënten in de kom van de deegkneder en kneed dit in ca. 15 minuten tot een soepel deeg.
Even met de hand na kneden en opbollen.
Bolrijs 45 minuten.
Daarna doorslaan en weer opbollen en in een met bakpapier beklede springvorm doen.
Nu de letters G P insijden met een scherp mesje en een beetje bloem in de insnede doen.
Nu ca. 45 minuten laten rijzen.

Rijstijden zijn gebaseerd op rijzen in een rijskast met een temperatuur van 28 tot 30 graden.

Oven temperatuur 190-200 graden.

Baktijd ca. 45 minuten.

Dit is een eigen bedacht recept en mag door iedereen gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten