INGREDIËNTEN:
250 gram Zeeuwse bloem of de gewone goedkope bloem uit de supermarkt (aldi).
130 gram boter.
90 gram witte basterd suiker.
60 gram fijne kristal suiker.
65 gram fijn gehakte amandelen.
60 gram melk.
50 gram koekkruimels.
15 gram anijszaad (heel).
10 gram gemalen anijszaad.
2 1/2 gram Koolzuur (natriumbicarbonaat)
1 1/2 gram zout.
BEREIDING:
De fijn gemaakte koekjeskruimels met het anijszaad ca. 30 minuten in de melk laten weken.
De basterdsuiker,kristalsuiker,boter en het zout goed mengen.
Nu de gehakte amandelen en de geweekte koekjeskruimels + anijszaad er door kneden.
De bloem,koolzuur en de gemalen anijszaad zeven en door elkaar mengen en toevoegen. Dit samen tot een deeg kneden.
Nu het deeg uitrollen tot een lap van 20 cm. breed en een dikte van ca. 10-12 millimeter.
Laat nu deze lap in de koelkast opstijven .
De gekoelde deeg plak nu in stroken van 5 cm. snijden.
Deze stroken in stukjes van een duimbreed snijden.
Op een licht gesmeerde of met bakpapier beklede plaat zetten.
Oven temp. 200 graden.
Baktijd : 15 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten