maandag 8 maart 2010

gevlochten luxe broodjes 16 stuks









Ingrediënten.
500 gram bloem.
10 gram zout.
1 eetlepel droge gist.
30 gram melkpoeder.
2 eetlepels droge brood crème.
10 gram basterd suiker.
50 gram boter.
ca. 245 gram lauw warm water.

Kneed alle ingrediënten in 10 minuten tot een soepel deeg in de kneedmachine.
Even met de hand nakneden.
Nu opbollen en ca. 15-20 minuten laten rijzen in de rijstkast.
Daarna los doorslaan en een lange pil maken en nu in 16 stukjes deeg verdelen.
Deze opbollen en 5 minuten los laten komen.
Daarna de bolletjes met de hand tot pilletjes maken.
Zo doe je dat met alle bolletjes en kunnen de eersten weer rusten.
Daarna de pilletjes verder uitrollen tot strengen van ongeveer 45 cm. lang.
Let er wel op dat aan de uiteinden een klein bolletje komt.
Nu kun je de broodjes vormen zoals je zelf maar wilt. (probeer maar war uit)
Alle broodjes op de plaat zetten en ca. 45 - 60 minuten laten rijzen.
Oven temperatuur 250 graden en afbakken in ca. 6 minuten.
Kleur: goudbruin.
Na het bakken strijken met wieks of water. ( gaan ze mooi van glansen.

3 opmerkingen:

  1. Wat is droge broodCreme? en waar kun je dat kopen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. goedemorgen

      Als ik kleinbroodverbetermiddel heb kan ik de botercreme daar ook
      ook doorvervangen?

      Verwijderen