Ingrediƫnten.
375 gram roggebloem
4 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel kardemompoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
een snufje zout
100 gram bruine basterdsuiker
75 gram honing of stroop
275 gram melk
Verwarm de oven op 150 graden.
Vet het bakblik in met boter en bestrooi dit met bloem.
Meng de bloem,het bakpoeder,de kruiden,het zout en de bruine basterdsuiker in een kom.Voeg de melk en de stroop of honing toe en roer dit alles tot een glad deeg. (beslag) LET OP DIT DEEG IS ERG SLAP.
Doe het deeg in het bakblik en bak de koek in 90 minuten af.
Voor een zachte bovenkant leg er dan gedurende een uur bakpapier overheen.
Haal de koek direct na het bakken uit het bakblik en laat het afkoelen op een rooster.
Variaties:
Voeg naar wens kleine kandijklontjes toe aan het deeg en bestrooi de bovenkant met parelsuiker.
Het wordt een lekkere maar stevige koek en niet zo zacht als je in de winkel kunt kopen. Maar de fabrikanten gebruiken dan ook ander procedee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten