zondag 7 februari 2010

flaxseed loaf (tarwe-volkoren-rogge-lijnzaadbrood)



400 gram tarwebloem
145 gram volkorenmeel
70 gram roggemeel
60 gram gebroken lijnzaad
8 gram droge gist = 1 eetlepel
2 eetlepels glutenpoeder
2 eetlepels broodverbetermiddel
40 gram honing = 2 eetlepels
410 gram lauw water
13 gram zout = 2 theelepels

Meng en kneed alle ingrediƫnten in 10 minuten tot een deeg in de kneedmachine.
Even met de hand na kneden.
Opbollen.
Bolrijs 45 minuten in de rijskast. (temperatuur 28-30 graden).
Oppunten.
Puntrijs 15 minuten.
Opmaken en het brood in een ingevet blik doen. Formaat cakeblik.
Busrijs 45 minuten.
Het deeg met water bespuiten en in de oven plaatsen.
Oven temperatuur 190 graden.
Baktijd ca. 35-40 minuten.
Hierna het brood direct op een rooster storten.

Naar een door mij aangepast recept van arden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten