zaterdag 6 februari 2010

semolina --- roggebrood





170 gram tarwebloem
150 gram roggebloem ( of 150 gram roggemeel)
200 gram semolinameel ( het heet ook wel tarwegries )
16 gram glutenpoeder = 2 eetlepels
15 gram broodverbetermiddel = 2 eetlepels
8 gram droge gist = 1 eetlepel
25 gram olijfolie
10 gram zout = bijna 2 1/2 theelepel

Doe alle ingrediƫnten in de kom van de deegkneder en laat deze 10 minuten kneden.
Even met de hand kneden en opbollen.
1e bolrijs 45 minuten.
Daarna de lucht eruit drukken en weer opbollen.
2e bolrijs 30 minuten.
Nu oppunten.
Puntrijs 15 minuten.
Het deeg nu opmaken en in de bus doen.
Busrijs 45 minuten.

Rijstijden zijn gebaseerd op rijzen in een rijskast met een temperatuur van 28 tot 30 graden.

Oven temperatuur 200 graden.
Bovenkant van het brood met water bespuiten en in de oven plaatsen.
Afbakken in 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten