4 eieren
100 gram fijne kristalsuiker
100 gram patentbloem (tarwebloem)
5 gram citroenrasp
Alle te gebruiken materialen dienen VETVRIJ te zijn.
eieren + suiker + citroenrasp au bain marie kloppen tot een luchtige massa.
De gezeefde bloem hier voorzichtig doorheen spatelen.
Dan de massa in een met geklaarde boter ingevet blik doen, ( form. blik rond 24 cm.)
Afbakken, oven temperatuur 180 graden.
Baktijd: 15-20 minuten.
Kleur: goud-geel.
Zelf klop ik 4 eiwitten + 25 gram suiker in een machientje en gelijktijdig de 4 dooiers + 75 gram suiker + citroenrasp met de hand in een andere kom.
Dan de stijf geklopte eiwitten erdoor spatelen en dan de bloem erdoor.
Dan heb je zeker een luchtig beslag.
Na afkoeling kun je nu de taart maken.
Snij het kapsel met een scherp broodmes in 3 plakken.
Besmeer de plakken royaal met gele room (banketbakkersroom)
Leg in de room stukjes klein gesneden perzik en stapel alles weer op elkaar.
Nu de taart besmeren met slagroom en de zijkanten afwerken met geschaafde amandelen of Haselnuss-Krokant.
De bovenkant bespuiten met slagroom en hier stukjes ananas en mandarijnen op leggen.
En klaar is de taart.
Heb zelf vergeten de perzik er tussen te doen en heb ze er maar toen boven op gelegd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten