400 gram volkorenmeel
200 gram semolinameel ( tarwegries)
8 gram droge gist
16 gram glutenpoeder = 2 eetlepels
15 gram broodverbetermiddel = 2 eetlepels
1 eetlepel honing
30 gram zonnebloemolie
12 gram zout
380 gram lauw water
Doe alle ingrediƫnten in de kom van de deegkneder en kneed dit alles in 10 minuten tot een deeg.
Even met de hand nakneden en opbollen.
Bolrijs 45 minuten.
Nu de lucht eruit drukken en oppunten.
Puntrijs 20 minuten.Nu het brood opmaken en in het ingevette blik doen.( formaat cakeblik)
Busrijs 45 minuten.
Rijstijden en temperatuur zijn gebaseerd op gebruik van een rijskast.
Rijskast temperatuur 18 tot 30 graden.
Oven temperatuur 200 graden.
Het deeg in het blik bespuiten met water.
Afbakken in 35 minuten.
Hierna het brood direct op een rooster storten.
naar een door mij aangepast recept van arden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten