Ingrediënten.
400 gram tarwe bloem
7 gram droge gist = 1 eetlepel
50 gram suiker
55 gram zachte roomboter
7 gram zout
180 gram volle melk,lauwwarm
1 ei
---------------------------------------------------------------------
Vulling.
225 gram amandelspijs
15 gram cacao = 2 eetlepels
1 eiwit ( bewaar het eigeel voor het bestrijken )
15-30 ml. volle melk
Om te bestrijken:
1 eigeel, losgeklopt met 1 eetlepel melk
Doe alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine en kneed het in 10 minuten tot een soepel deeg.
Even met de hand nakneden.
Het deeg opbollen .
1e rijs.
Nu het deeg ca. 45 minuten in de rijkast laten rijzen.
Vulling:
Breek de amandelspijs in kleine stukjes,voeg de cacao,het eiwit en de melk toe.
Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel.
Vormen:
Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek. Rol het met een deegroller uit tot een ronde lap van 35-40 cm. Verdeel de vulling er met een lepel over.
Snijd de deeglap met een pizzasnijder of scherp mes in 12 gelijke stukken
( zoals je een taart in punten snijdt). Maak in het midden aan de brede bovenkant van elk stukje deeg een sneetje. Rol ieder stukje deeg vanaf de brede kant op,rek daarbij het deeg iets uit. Leg de broodjes met het puntje naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
2e rijs:
Laat nu de broodjes in de rijskast ca. 45 narijzen.
Verwarm tijdens het rijzen de oven op 180 graden.
Bestrijk de broodjes met het losgeklopte eigeel + de melk en bak ze in 15 minuten af.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Naar een recept" uitdekeukenvanarden".
Ze zijn een beetje verschillend van grote geworden, maar ze smaken voortreffelijk.
Zeer zeker de moeite van het maken waard.Een aanrader.
Hoi Peter, ik zie dat je een recept van mijn weblog hebt overgenomen. Ze zijn goed gelukt! Wat ik dan wel zo aardig vind en het staat ook op mijn weblog is dat je een link naar mijn weblog naar het desbetreffende artikel maakt (Overnemen voor niet-commerciële websites mag, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op mijn weblog. Is wel zo netjes c.q. nettiquette.
BeantwoordenVerwijderenhttp://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2010/01/broodjes-croissants-met-chocolade.html