woensdag 1 december 2010

CHOCOLADEPALMIERS


Ingrediƫnten:

A
210 gram boter
125 gram witte basterdsuiker
3 1/2 gram zout
40 gram melk
250 gram bloem
-------------------------------------------------------
B
kaneel
6 gram cacaopoeder
ca. 10 gram rolsuiker = kristalsuiker gemengd met kaneel en cacaopoeder
------------------------------------------------------------------------
Zet van de onder A genoemde grondstoffen een deeg en kleur 1/4 gedeelte van het deeg door er wat cacaopoeder door te werken.
Rol van het resterende gedeelte een plak van 20x60 cm . Maak een eistrijksel, waardoor wat kaneel en cacaopoeder zijn geklopt. Strijk hiermede deze plak en leg aan beide zijden een pil gekleurd deeg op de plak. Rol de plak op naar elkaar toe. Druk even aan, strijk de buitenkant en rol deze inde suiker. Laat opstijven en snijd af op 6 mm dikte.
Bak af op 175 graden.
Baktijd ca. 20 minuten
href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjterTbr9MqT_pKdZDuRVWq_dpEJhk-yTiJ4sm-j0KRhCrwLyO4wANY-nJgRr2o6JXtTG9sAsUvOZtxEyxLp28880T33uSIwg4MLYrHpG2pZT4cuNrFswC2-fBhdq2ugV-U0krtNmGBrbs/s1600/IMG_2547.JPG">



1 opmerking:

  1. Heb je blog met je mooie foto's en recepten al regelmatig bekeken Peter,maar heb me maar eens aangemeld.

    Deze palmiers van boterdeeg kende ik nog niet,wel als zoute koekjes van korst/bladerdeeg heb ik die vroeger in de bakkeij heel veel gemaakt.
    Het is toch een mooi en lekker koekje geworden.

    BeantwoordenVerwijderen