zaterdag 20 november 2010

OPEN APPELTAART






Ingrediënten:

200 gram bloem ( waar je gewoon brood mee bakt )
4 gram droge gist
4 gram zout
15 gram witte basterdsuiker
8 gram melkpoeder
20 gram ei
50 gram boter
80 gram water
-----------------------------------------
15 gram kaneelsuiker
3-4 appelen goudrenet

Maak van drie kwart van de bloem,gist,melkpoeder,basterdsuiker en water een zetsel en laat dit circa 10 minuten rijzen. Voeg hierna het restant van de ingrediënten toe,waarbij de boter het laatst verwerkt wordt.Kneed het deeg goed door.Opbollen en 20 minuten laten rusten.Rol het deeg ,zodra het iets is gerezen uit en fonceer hiermee de vlaaipan 30 cm doorsnede.(te koop bij action voor € 2,99 )
Rangschik de schijfjes appel op de bodem van de vlaaipan en bestrooi ze met kaneelsuiker.Bak na enige rijs af.
Abrikoteer de taart na het bakken.

Deegtemperatuur 25 graden.
Afbaktemperatuur 200 graden.
Baktijd circa 25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten